Studio's

Openingsjaren
1968 tot 2010
Locatie Burgemeesterstraat-Brabançonnestraat
Historiek

In oktober 1968 opent Jos Rastelli, die al ervaring had opgedaan door zaal Vita drie maanden te huren, een nieuwe bioscoop: Studio 1. De vernieuwing die hij in Vita had doorgevoerd van meerdere vertoningen per dag, zet hij ook in Studio 1 verder. Het feit dat mensen tijdens de voorstellingen binnen en buiten konden lopen, werd wel afgeschaft. De films starten vanaf dan op een vast uur. Dit was voor het Leuvense publiek dat nog in alle andere cinema’s kon binnen- en buiten lopen een grote aanpassing.

Rastelli specialiseert zich snel in films die tussen de mazen van het commerciële net vallen en benadrukt zo de minder bekende kwaliteitsfilm. Hij richt zich vooral op het studentenpubliek.

Half de jaren 70 neemt Rastelli Vita over en begint er Studio 2. In het begin van de jaren 80 opent hij ’t Studioke, een kleine zaal voor 85 personen in de Brabançonnestraat.

In 1986 wordt Studio 2 afgebroken ten voordele van een nieuw complex: Filmcentrum Brabant. De al in 1983 opgerichte Studio 3 krijgt op die manier nog twee gloednieuwe zalen bij.

Het filmcomplex sluit in februari 2010 de deuren.

Commentaar toevoegen